fbpx

O piškotkih

 

Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na vašem brskalniku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani.

Piškoti niso nevarni.

Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,

Skupine piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki seje
To so nujno potrebni piškotki. S temi piškotki shranjujemo podatke v okviru posamezne seje brskanja. Brez tovrstnih piškotkov delovanje spletne strani ni mogoče. Piškotki se uničijo, ko zaprete okno brskalnika. 

Analitični podatki
Naša spletna stran uporablja analitične piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics.
Analitični piškotki se na vašo napravo namestijo le v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov potrdite nalaganje piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite v okviru možnosti nastavitev delovanja piškotkov.

Trženjski piškotki
To so piškotki, ki med drugim omogočajo delovanje vtičnikov socialnih omrežij Facebook, Youtube in drugih spletnih mest namenjeni oglaševanju oziroma prikazovanju bolj ciljanih oglasov, omejevanju ponavljanja oglasov ali merjenju učinkovitosti oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko zbirajo informacije, preko katerih je mogoče identificirati uporabnika ter omogočajo sledenje vašim aktivnostim na spletu. Trženjski piškotki se na vašo napravo namestijo le v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov potrdite nalaganje piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite v okviru možnosti nastavitev delovanja piškotkov.

Ne zamudite naslednje objave

Prijavite se na Agilia novičnik in bodite obveščeni o novem blog zapisu in naših novih programih.