fbpx

Kako (in zakaj) krepiti zaupanje in psihološko varnost v organizaciji?

interna delavnica za zaključene skupine

NOVA DELAVNICA

AGILIA_delavnica_Kako in zakaj krepiti zaupanje in psihološko varnost_v organizaciji_agile miselnost_Janja Milič Velkaverh

Delavnica je namenjena

  • podjetnikom in lastnikom podjetij,
  • vodstvu podjetja, vodjem služb in timov,
  • članon razvojnih in prodajnih timov,
  • sodelavcem kadrovske službe

V VAŠEM PODJETJU KREPITE ALI DUŠITE PSIHOLOŠKO VARNOST?

Zakaj je to pomembo? Po tem, ko so na Googlu z obsežno raziskavo izmerili, da je nivo psihološke varnosti faktor z najmočnejšim učinkom za povečanje uspešnosti delovanja kolektiva, jo v ospredje postavlja vse več svetovno znanih prebojnih podjetjih in univerz (npr. Harvard in Stanford).

Visoka psihološka varnost daje močan zalet inovativnosti, vključenosti in motiviranosti zaposlenih ter spodbuja učinkovito agilno delovanje v kompleksnem okolju hitrih sprememb.

NAPAKE KOT PRIJATELJICE NAPREDKA

Napake so sestavni del razvoja, a se jih prepogosto sramujemo in pometamo pod preprogo, namesto, da bi jih čim prej naslovili na konstruktiven način. 

Že Albert Einstein je dejal: »Kdor ni še nikoli naredil nobene napake, ni nikoli poskusil narediti ničesar novega«. 

Kolektivi, v katerih je razvita visoka psihološka varnost, so sposobni hitro preokvirjati iz problemskega stanja v iskanje rešitev. Če pa zaradi nizke psihološke varnosti ostanemo raje tiho, bo napredek počasnejši, posledično bosta slabša tudi uspeh in rezultat.

Več informacij

Vsebina delavnice:

  • Kaj je Psihološka varnost ter kako učinkuje?
  • Kako krepiti zaupanje v kolektivu ob hkratnem doseganju ambicioznih rezultatov
  • (Ne)izkoriščena moč napak za dvig konkurenčnosti
  • Predstavitev najbolj razširjenih in uporabnih agilnih okvirjev in orodij, s predlogi, kako jih implementirati organizacijo
  • Kako meriti in sistematično krepiti psihološko varnost v organizaciji?

AGILIA_Agilno vodenje projektov_Scrum_Kanban_Agilni manifest_Agilna mislenost

Zakaj je tako pomembno krepiti zaupanje in psihološko varnost v organizacijah?

AGILIA_Organizacije z visokim zaupanjem2

Predavateljica

mag. Janja Milič Velkaverh

mag. Janja Milič Velkaverh

V svoji več kot 20-letni vodstveni karieri je vodila službe za razvoj in trženje v podjetjih Teledat, Najdi.si in TSmedia (Telekom Slovenije) ter kasneje v javnem gospodarskem zavodu svetovala generalnemu direktorju na področju organizacije in razvoja.

Po diplomi z managementa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je magistrirala s področja organizacijske kulture in uvajanja notranjega podjetništva v korporacijah.

Je mednarodno licencirana mojstrica praktik NLP (INLPTA), svetovalka in poslovni coach. Zaključila je Akademijo Dialogika (Karnion) ter pridobila certifikate kreativnega razmišljanja po metodah De Bona.

Ima večletne predavateljske izkušnje na področju agilnega in kreativnega timskega dela, komunikacije, trženja, organizacije poslovanja in kulture podjetja, predava tudi na višješolskih programih ter kongresih.

Je strastna zagovornica učinkovitega timskega dela in gradnje kulture zaupanja. Verjame in uči, kako v različnih panogah razvijati inoviranje v podjetjih z agilnimi metodami in uporabo kreativnih tehnik razmišljanja. Vsak odličen tim potrebuje odličnega vodjo, ki zna spodbujati sodelavce, da se izrazijo, razvijajo, se medsebojno spoštujejo in podpirajo. Delati v takem timu je čisti užitek. In rezultati neizogibno sledijo.

S svojimi izkušnjami, pridobljenimi v različnih panogah in naravno igrivostjo, posluhom za različne ljudi ter nenavadne ideje naredi delavnice zanimive, prijete in interaktivne.

Zaupali so nam tudi

Agilia reference: Vzajemna, GZS-Gospodarksa zbornica Slovenije, AJPES, DM, Ministrstvo za finance, Štajerska gospodarka zbornica, Gorenjska banka, Center Korak, ARS Pharmae, GZDBK-Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine, JEKO, Dom upokojencev Idrija, SRIPT, Šolski center Novo mesto, Hidria, PoliDent, KGZ Sloga Kranj, Finskatt, SIJ Ccroni
Agilia reference: Agitavit, JAZMP, Triglav RE, Helios, Šola za ravnatelje, Rotary klub Kranj, KN knowledge centre, Hidria, Compland, Rotis, Komunala Sevnica, Summit Leasing, Metronik, Komunala Novo mesto, Patentna pisarna, Razvojni center Novo mesto, Roletarstvo Medle, Tobačna Ljubljana, CPI-Center RS za poklicno izobraževanje, DOMEL, ZZZS

Nekaj utrinkov s preteklih delavnic

AGILIA_delavnica_Kako in zakaj krepiti zaupanje in psihološko varnost_v organizaciji_agile miselnost_Janja Milič Velkaverh_webinar
webinar Agilia_Agilno vodenje timov in organizacije Management 3.0._17.11.2022

💙
Drži, kar ste povedali, se povsem strinjam. Največ je odvisno od reakcij vodij. kako reagirajo v primeru napak. Od tega je odvisno, kako proaktivni bodo zaposleni. Hvala za odlične primere.”

💙
“Priznam, da sem bila prijetno presenečana nad res zanimivo delavnico z zelo zanimivimi in koristnimi temami… z moje strani vam namenjam odlično oceno.
💙
najlepša hvala za posredovano gradivo, sem si tudi sama naredila kar nekaj zabeležk, saj ste me res navdušili.”
💙
“Zelo se mi je dopadla tabla to-do – v procesu – narejeno, kar mi je sicer znano iz orodja Jira, na prikazan način s tablo pa tega še nisem uporabljala. Že med delavnico sem se ozirala po stenah, kje bo moja tabla z listki. Zagotovo bo. 😊😊
💙
“Super ideja, retrospektiva za posodabljanje, nadgradnjo procesov. Se že veselim, da jo bom predstavila na naslednjem sestanku.”
AGILIA_delavnica_Agilno vodenje projketov_VUCA_Scrum_Kanban_učinkovito projektno delo_agilni timi
Delavnica Agilia_Agilni um za prebojne ideje_Štajerska gospodarska zbornica_18.11.2022
AGILIA_delavnica_Agilni um za kreiranje prebojnih idej_ArsPharmae
Agilia_krepitev agilnosti in kreativnosti, KOC_kompetentna Slovenija

Želite interno delavnico v vašem podjetju?

Pridobite informativno ponudbo

Po dogovoru izvajamo delavnice za zaključene skupine v podjetjih. Z vsakim naročnikom dogovorivimo podrobno vsebino, trajanje ter število udeleženecev, glede na vaše potrebe.

Kontaktirajte nas iz z veseljem vam pošljemo informativno ponudbo:

Iz naših prispevkov