fbpx

Kako je nastal “jagodni izbor” NLP Poslovnih kompetenc?

NLP, O nas

Piše:Špela Munih Stanič

Neuro lingistično programiranje ali NLP je zbirka več sto aplikativnih tehnik in orodij za upravljanje našega uma, jezika in dejanj. Da osvojiš mojstrsko znanje potrebuješ več sto ur udeležbe na delavnicah.

To pa je šele začetek. Sledi prebiranje literature, vaje in poskusi apliciranja za osebno rabo in v poslovno prakso. Leta osvajanja znanj, poskusov in napak.

Ko bi le obstajala bližnjica…

V Agilia svetovalno izobraževalnem centru smo pripravili prav to. Bližnjico z jagodnim izborom najbolj uporabnih NLP tehnik in orodij za rabo v poslovnem svetu in jih zapakirali z veliko aplikativnimi primeri v 3-dnevno delavnico.

Kako pa je nastal jagodni izbor pa si preberite v spodnjem prispevku.

Porezane vrvice

NLP je močno orodje. Je zmožnost učinkovitega upravljanja lastnih misli in občutkov, neodvisno od tega, kaj se dogaja v našem okolju.

Pri poglabljanju v NLP prideš do spoznanja, da smo ljudje kot marionetne lutke. Ko drugi potegnejo za katero od vrvic, čustveno reagiramo, kot da bi bili na avtopilotu. V mislih le v delčku sekunde interpretiramo dejanja in namene drugih, kaj to pomeni za nas, sledi avtomatičen čustven odziv z ravnanjem, ki predstavlja naš običajni vzorec.

Z NLP porežeš vrvice na marionetni lutki. Postaneš sam svoj gospodar. Pridobiš popolno kontrolo nad svojimi čustvenimi stanji. 

Pomen nians v rabi jezika

Izbira jezika, s katerim oblikujemo naše misli ima pomembnejšo vlogo, kot bi sprva mislili. Vplivajo že drobni, na videz nepomembni detajli.

Razmislite o razliki med temi tremi izjavami:

  1. Danes sije sonce, ampak jutri bo pa deževalo.
  2. Danes sije sonce in jutri bo deževalo.
  3. Že res, da bo jutri deževalo, a danes sije sonce.
  • V prvi izjavi se skriva razočaranje nad poslabšanjem vremena. Že danes si »kvarimo« dan z mislijo na poslabšanje, ki bo šele prišlo.
  • Druga izjava je nevtralna, navaja dejstva, a se do njih ne opredeljuje.
  • Tretja izjava razkriva optimizem, veselje. Četudi se bo jutri poslabšalo, smo ta trenutek pripravljeni popolnoma izkoristiti in se tega na moč veselimo.

Katero od teh treh misli in s tem čustvenih stanj bi si želeli v svoji glavi?

Ko nadzorujemo naše misli, lahko z njimi zavestno usmerjamo naša vedenja. V kolikor nam trenutna vedenja (še) ne koristijo najbolje, jih lahko s pomočjo tehnik reprogramiramo.

Programiranje lastnih misli

Vedenje je namreč programirano v naših možganih z izgradnjo nevronskih povezav. Te povečave se krepijo s ponavljanjem istih vzorcev ter odmirajo z njihovim opuščanjem. Vsaka nova stvar, ki smo se je lotili, je bila na začetku »čudna«, nedomača. Lotevali smo se je okorno in od nas je zahtevala  veliko koncentracije.

Na primer, vožnja avtomobila.

Se še spominjate svojih prvih ur v avtošoli? Ko smo morali hkrati slediti navodilom inštruktorja, vrteti volan, spremljati promet okoli sebe, pravočasno vklapljati smernike, preklapljati sklopko in na pedala pritiskati z ravno prav pritiska.

A s krepitvijo in vztrajanjem pri novem vedenju, se je naša sposobnost vožnje avtomobila razvila do te mere, da je postala že popolnoma naravna in samodejna. Gotovo se vam med vožnjo zgodi, da »odplavate« z mislimi drugam in se sploh ne zavedate, kako ste (sicer popolnoma varno) prispeli s točke A na točko B. Na enak način se lahko lotimo praktično vsakega želenega novega vedenja.

Znanstveniki so izmerili, da se nova nevronska povezava v naših možganih zgradi po 21 dnevih rednega vztrajanja.

Kaj NLP torej je?

  • NEURO se nanaša na naš um in na to, kako razmišljamo.
  • LINGVISTIČNO se nanaša na načine, kako naš jezik odraža našo nevrologijo.
  • PROGRAMIRANJE se nanaša na dejstvo, da se lahko rešimo načina, na katerega smo bili programirani v našem otroštvu, in se odločimo organizirati svoje ideje in dejanja tako, kot si želimo zdaj.

NLP je nastal v sedemdesetih letih kot rezultat proučevanja izjemno uspešnih posameznikov na področjih kot so geštalt psihoterapija, transakcijska analiza, komunikacija, vodenje itd. Z analizo in sistematizacijo miselnih procesov in njihovih vedenjskih vzorcev, sta začetnika NLP-ja dr. John Grinder, profesor lingvistike in dr. Richard Bandler, matematik, izluščila številne modele uspešnosti in jih zaokrožila v številna orodja in tehnike NLP.

Kako do NLP kompetenc?

Študij mednarodno certificiranih programov NLP diplome, Praktika in Mojstra praktika traja več kot 300 ur in v njem spoznaš preko 100 različnih tehnik in orodij, uporabnih za osebno rast in poslovno uporabo. V delavnici NLP poslovne kompetence smo izluščili 25 najbolj uporabnih in za poslovni svet najbolj učinkovitih NLP tehni, ki jih osvojite v treh dneh. Ko jih enkrat spoznaš, svet v katerem živiš, nikoli več ni isti. 

Ko jih spoznavaš, se ti v glavi prikazujejo slike in vrtijo filmi iz življenja. Kot da bi poslušal zgodbo o sebi. Ja, to sem jaz. Potem o partnerju in otrocih. Pred teboj se pojavi slika sodelavca. Zaslišiš njegov glas. Postaneš radoveden in začenjaš teorijo preverjati v praksi.

Prvi domači poskusni zajčki

Pa res deluje? In sem poskusila. Najprej z majhnimi stvarmi. Najprej z domačimi. Spremenila sem način, kako s sinom začnem pogovor. Morda nekoliko tudi izraz na obrazu ter držo telesa. In odziv je bil takoj opazno izboljšan. Prav neverjetno.

Ko me je pri mami kaj zmotilo in sem ji odkrito povedala, kaj me moti, je običajno prišlo do burne reakcije. Zato sem se večkrat raje ugriznila v jezik. A ko sem poskusila pripombo podati s povratno informacijo (feedback), kot to uči NLP, je odziv popolnoma drugačen. Mama me je poslušala z zanimanjem.

 Tehnike sem preizkušala na domačih in prijateljih. Delovale so. Dobila sem pogum, da to poskusim tudi poslovno.

Nova priložnost

Sončnega decembrskega dne 2014,  sem kot nova direktorica stopila skozi vrata organizacije z več kot dvesto zaposlenimi na enajstih lokacijah. Državni sektor. Bila sem peti direktor v dveh letih in pol.

Spoznanja, do katerih sem prišla, niti niso presenetila. Zaposleni so bili zbegani. Odgovornosti, pristojnosti in vizija so bili nejasni. Ciljnega vodenja ni bilo. Službe so mede seboj komunicirale preko posrednikov iz drugih služb. Določene službe so z drugimi komunicirale le preko posrednikov, saj so se direktne komunikacije bale. Vodje se med seboj niso cenili. Prav tako zaposleni niso cenili vodstvenega tima. Komunikacija med vodji je bila na nizki ravni, nespoštljiva. Ni bilo skupnih ciljev, niti ne medsebojne podpore. Vsak s svojim »vrtičkom«, s svojim ciljem, neodvisnim od drugih. Zaposleni do vlekli v svojo smer in podžigali nesoglasja. Med lokacijami je vladalo rivalstvo in nastrojenost. 

Ob vsem tem je podjetje razmeroma dobro funkcioniralo. Vsaj navzven. Še dobro, da stranke niso  opazile vsega, kar se je dogajalo interno. Podjetje ima močno blagovno znamko in ugled v okolju in to ga je reševalo.

Subtilne spremembe za velike razlike

V nekaj mesecih po mojem prihodu smo postavili vizijo podjetja in z njo povezano strategijo. V njeno oblikovanje smo vpletli večje število zaposlenih, zato so jo hitro sprejeli za svojo in jo pričeli uresničevati.

Preko več delavnic, v katere smo vključili posamezne tehnike NLP in vodstvenih kolegijev, smo v enem letu strnili vodstveni tim v med sabo povezano enoto z dobro organizacijsko klimo. Uvedli ciljno vodenje. Se naučili situacijskega vodenja. Vsi vodje so pridobili osnovna znanja NLP kompetenc ter se naučili novih pristopov komuniciranja. Razlike, ki so bile med nami, smo začeli sprejemati z razumevanjem in humorjem.

Izboljšanim odnosom in procesom so sledili tudi poslovni rezultati.

Postajali smo  drznejši. Prihodki so rastli. Opazili so nas na domačem in tujih trgih. Po letu in pol smo prejeli prvo mednarodno nagrado, in nato novo in spet novo. Naša vitrina je kmalu postala premajhna.

Leta 2018 je javni zavod postal ena od slovenskih Gazel! Speljali smo pomembne razvojne projekte in investicije, ki so odpirale nove možnosti za naprej. In bili ponosni drug na drugega in na dosežke podjetja.

Privoščite si »jagodni izbor« NLP poslovnih kompetenc

Vse to smo dosegli s pomočjo subtilne uporabe izbranih NLP tehnik. V petih letih smo jih preizkusili veliko. Testirali smo, kaj deluje in kaj ne. Kaj pomembneje učinkuje in kaj ne. Kako najučinkoviteje kombinirati različne managerske principe in znanja z NLP.

Tako je v Agili nastal izbor najučinkovitejših NLP orodij in tehnik za poslovno rabo, zajet v 3-dnevni delavnici SODOBNE KOMUNIKACIJSKE KOMPETENCE Z NLP.

Gre za jagodni izbor. Prihranite veliko časa in energije.

V le treh dneh pridobite najbolj uporabna in učinkovita NLP znanja za poslovno rabo.

Razvijte kompetence, ki preverjeno učinkujejo v podjetjih.

Razvijajte ljudi za prihodnost in s pridom izkoristite delovanje človekovega uma.

Za več informacije pa kliknite spodaj!

Agilia_Sodobne komunikacijske kompetence z NLP
>> KLIK za več informacij o 3-dnevni delavnici SODOBNE KOMUNIKACIJSKE KOMPETENCE Z NLP.

Več naših prispevkov

Power Point predstavitev ob kateri nihče ne zeha

Če želite pripraviti PowerPoint predstavitev, ki bo resnično navdušila vaše občinstvo, morate upoštevati več ključnih vidikov. Pomembno je, da predstavitev ne vsebuje zgolj vsebine, ampak tudi pravilno strukturo in oblikovanje. Model 4MAT je odlično orodje, ki vam lahko pomaga doseči ta cilj.

Poleg 4MAT modela je pomemben uvod in zaključek. Le-ta je priložnost, da pustite trajen vtis na občinstvo. Lahko povzamete ključne točke, vključite navdihujoč citat ali postavite vprašanje za razmislek. Pomembno je, da se odzovete na potrebe in preference poslušalcev ter ustrezno prilagodite komunikacijo.

S pravilno uporabo modela 4MAT in ustrezno izvedenimi koraki lahko pripravite PowerPoint predstavitev, ki bo resnično navdušila in osvojila vaše občinstvo.

Preprečitev izgorelosti na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu je kompleksen problem, ki zahteva celostni pristop k reševanju. Viktor Frankl poudarja pomen skrbi za telesno, duševno in duhovno dobrobit posameznika. Izgorelost je tako individualen kot organizacijski problem, pri čemer organizacije lahko s premišljenimi strategijami zmanjšajo stres in izboljšajo dobrobit zaposlenih.

Razlike v doživljanju obremenitev med generacijami so pomembne, saj vsaka generacija doživlja pritiske in izzive na delovnem mestu drugače. Ključno je vzpostaviti podporno in razumevajoče delovno okolje ter spodbujati odprtost in sodelovanje med sodelavci.

Uravnotežen delovni ritem, jasno določene delovne ure ter redni odmiki med delom so ključni pri preprečevanju izgorelosti. Poleg tega so pomembni tudi programi za obvladovanje stresa in sprostitvene dejavnosti, ki zmanjšujejo občutke izgorelosti ter spodbujajo celostno dobrobit zaposlenih.

Nenehno izobraževanje in podpora zaposlenim pri obvladovanju stresa ter osebnem in profesionalnem razvoju so ključnega pomena za dolgoročno preprečevanje izgorelosti na delovnem mestu. Z ustrezno podporo in strategijami lahko organizacije izboljšajo delovno okolje ter zagotovijo boljše počutje in uspešnost zaposlenih.

Kaj so pasti toksične pozitivnosti

Kakšne so pasti toksične pozitivnosti, pomen čustvene inteligence ter avtentičnega izražanja čustev. Družba spodbuja pozitivno razmišljanje, kar včasih vodi v zanikanje ali potlačevanje neprijetnih čustev, kar na nas slabo vpliva. Zavedajmo se pomena sočutja in empatije, kako lahko razvijanje čustvene inteligence pomaga graditi bolj zdrave odnose. Premagajmo toksično pozitivnost v vsakdanjem življenju z ohranjanjem zdravega ravnovesja, odkritim pogovorom o čustvih, postavljanjem meja in z uporabo orodij za samopomoč. Resnična moč je v sprejemanju vseh čustev, ne le tistih, ki se zdijo ‘pozitivna’, kar vodi do notranjega ravnovesja in izboljšanja kakovosti življenja.